a ENERGIATAKARÉKOS HÁZ esetében

3E? Mit jelent a 3E?

Nemegyszer találkoztunk már azzal a kérdéssel, hogy mit is jelent valójában a gyárunkat díszítő 3E, amelyet online és offline szövegeinkben is sokszor emlegetni fogunk?

A 3E a jó minőségű, egészséges és energiatakarékos lakások építésének alapelvei.

A házainknak meg kell felelniük a 3E-nek.

A 3E képviseli az Ön és a környezet iránti elkötelezettségünket, hogy az Ön új otthona:

Fejlesztési stratégiánk, valamint termékeink teljes életciklusa (a nyersanyag-beszerzéstől a gyártáson át az újrahasznosításig) szigorúan összhangban van az Európai Unió 2050-ig történő szén-dioxid-semlegességre irányuló törekvéseivel.

  • ENERGIATAKARÉKOS

Magas energiamegtakarítás a ház teljes élettartama alatt. Egy kerámia panelház természetes módon, csak a felhasznált alapanyagok és építési technológia alapján tud egészséges és energiatakarékos lakhatást biztosítani.

A kerámiaházak verhetetlen vételárai és az alacsony üzemeltetési költségek jelentik az egyedi lakásépítések közül a leggazdaságosabban megfizethető lakhatási lehetőséget a piacon.

ekologický dom

AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG MEGMENTI A PÉNZÜGYEIT ÉS AZ EGÉSZSÉGÉT

Az alábbiakban felsorolt 5 alapelv a termék, jelen esetben egy családi vagy társasház energiaintenzitásának minimalizálására vonatkozó alapfeltételek. Mindezek a feltételek összhangban vannak a CERAMIC HOUSES EU csoport meghatározott folyamataival és fejlesztéseivel, így teljes lelkiismerettel bizonyíthatjuk, hogy házaink nemcsak környezetbarátok, gazdaságilag előnyösek, hanem energiahatékonyak is.

Hogyan járulhat hozzá az energiatakarékossághoz és az egészségesebb környezethez a megfelelő házépítési technológia kiválasztásával? Rendeljen kerámiaházat!

3E az ENERGIATAKARÉKOS HÁZHOZ

Az energiahatékony építés és lakhatás alapelvei

ALACSONY ENERGIAFOGYASZTÁS AZ ÉPÍTKEZÉS SORÁN

A ház építéséhez használt építőanyagnak teljes mértékben összhangban kell lennie az emberiség irányával és céljaival, a jövő nemzedékek egészséges környezetének megőrzése érdekében. Megfontoltan és a lehető legkisebb mennyiségben előállítva és felhasználva.

ALACSONY SZÉN-DIOXID-KIBOCSÁTÁSÚ ÉPÍTŐANYAG

KARBON LÁBNYOM
Az Európai Unió egésze elkötelezte magát amellett, hogy a Zöld Megállapodás révén csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, hogy 2050-re elérje a klímasemlegességet. A karbonsemlegesség azt jelenti, hogy nem termelünk többet, mint amennyit a természet (a nyelő) el tud nyelni (~10 gigatonna CO₂). Több mint aggasztó, hogy 2023-ban rekordmennyiségű, 37,4 milliárd tonna CO₂-t bocsátottunk ki a légkörbe, 1,1%-kal többet, mint 2022-ben (Forrás: Nemzetközi Energiaügynökség IEA). Mivel az energia- és az építőipari ágazat (negatív értelemben) a legnagyobb környezetszennyező, az összes (nem csak) építőipari vállalat célkitűzéseinek összhangban kell lenniük a szén-dioxid-semleges Európai Unió felé vezető tervvel.

ENERGIATAKARÉKOS ANYAGOK A GYÁRTÁSHOZ
A progresszív kerámia kompozit építési technológiával lehetővé válik az építőanyagok jelentős megtakarítása és ezáltal az energiafogyasztás csökkentése. A fő különbség különösen a cement esetében van. A víz után ez a leggyakrabban használt anyag a világon, és előállítása a világ emberi tevékenységéből származó CO₂-kibocsátásának 6,9%-át teszi ki. Az acél és a vas esetében ez a CO₂-kibocsátás 8%-ot teszi ki.

A ténylegesen felhasznált építőanyag minimalizálása mellett az acélbetonozás kompozitbetonozással való helyettesítése különösen előnyös lesz. Nagyságrenddel kisebb a szén-dioxid-kibocsátása, többszörösen kisebb a súlya, és részben helyettesíti a cementet. Az előregyártott kerámiaházak anyagszerkezetében bekövetkezett változás a CERAMIC HOUSES EU csoport egyik fő innovációs tervét jelenti.


ENERGIA A VÉGREHAJTÁSI FOLYAMATTÓL FÜGGŐEN

A gyártási folyamatok gyártóüzemekbe történő áthelyezése nemcsak magának az építési időnek a lerövidítéséhez járul hozzá, hanem a házépítés során felhasznált építőanyagok és energiaköltségek jelentős minimalizálásához is. A kerámia előregyártott házak többfunkciós előregyártott falakból épülnek, amelyek gyártásához, összeszereléséhez és befejezéséhez szükséges energiafogyasztást a legmagasabb minőség fenntartása mellett minimálisra csökkentették.

Tudta, hogy egy kerámia előregyártott ház előállítása mindössze 3 napot vesz igénybe, és nincsenek negatív, nemkívánatos mellékhatásai a levegő minőségére? A kerámia előregyártott házak gyártásának témájáról bővebben korábbi cikkünkben.

ALACSONY ENERGIAFOGYASZTÁS A LAKHATÁSBAN

Az energiatermelés a globális CO₂-kibocsátás legnagyobb termelője. Az üzemeltetési költségek nem lehetnek lineáris kapcsolatban a beruházási költségekkel, ahol a magasabb házépítési költség alacsonyabb lakhatási költségeket biztosít. Ezzel szemben – első látásra talán paradox módon – a legalacsonyabb beszerzési ár (alacsonyabb gyártási költségek, kevesebb felhasznált anyag) a legnagyobb energiamegtakarítást eredményezi.

AZ ANYAGOK AKKUMULÁCIÓS KÉPESSÉGE

A ház akkumulációs képessége az a képesség, hogy a falakat alkotó anyagok képesek hőt tárolni magukban, majd ezt a hőt visszaadni a térbe. Akkumulációs képesség – előny, hozzájárul az alacsonyabb fűtési költségekhez és a pénzügyek megtakarításához. Az alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett a kerámiafalak akkumulációs képessége nagyobb kényelmet és boldog életet is biztosít Önnek. A falak kellemesen melegek tapintásra, és egy bizonyos ideig hőt adnak le, még akkor is, ha már nem fűtjük a házat. Az olyan épületek (nem csak az előregyártott épületek), amelyek nem olyan kerámiaanyagból készülnek, amely ilyen megfelelő feltételeket teremt a maximális hőtehetetlenséggel, nem rendelkeznek akkumulációs képességgel. Ennek az a következménye, hogy a fűtés kikapcsolása után a belső tér nagyon gyorsan lehűl, és a hőveszteség mellett a gyakori hőmérséklet-ingadozás a vízgőz lecsapódásához és ezáltal a penészesedés feltételeinek kialakulásához vezet. Ezt a negatív jelenséget súlyosbítja az a tény, hogy az ilyen (nem kerámia kompozitból készült) házak túlnyomó többsége diffúziósan zárt. Igen, ez megoldható további páratartalom-szabályozó eszközökkel, de az energiatakarékos lakások esetében ez nem a megfelelő megközelítés.

A páraáteresztő képesség a ház olyan tulajdonsága, amely elsősorban a lakás higiéniáját befolyásolja. Egy nem párazáró, nem légáteresztő ház éppúgy nem alkalmas az egészséges életvitelre, mint ahogy a hőveszteség és a magas fűtésszámlák nem alkalmasak az Ön pénzügyi költségvetésére.

A kerámia előregyártott ház szabadalmaztatott technológiával, kizárólag természetes anyagokból készül. Ezáltal környezetbarát és egészséges életmódot biztosít korlátlan élettartammal.

AZ ANYAGOK HŐTECHNIKAI PARAMÉTEREI

 A kerámia készház egészét úgy tervezték, hogy tökéletes védelmet nyújtson a külső hőmérséklet ellen. A ház minden részének magas hőállósági értéke tökéletes védelmet biztosít minimális építőanyag-mennyiséggel és a házban alkalmazott további hőkezelési technológiákkal. A vízszigetelés mellett az alaplemez polisztirollemezeket is tartalmaz, amelyek nagyrészt kiküszöbölik a hőszivárgást a padlón keresztül. A falakat ásványgyapot lemezekkel szigetelik, ami a fal teherhordó részének porózus szerkezetével együtt már 33 cm vastag kerületi fal esetén is több mint 6 m2K/W hőellenállóságot biztosít. Az előregyártott, teljes falú egységek a megfelelő ablakokkal és bejárati ajtókkal együtt télen minimális hideg-, nyáron pedig minimális hőátadást biztosítanak. A tető szigetelése megfelelő anyaggal a mennyezet teljes felületén át egészen a kerületi falak szigeteléséig az utolsó rész és a minimális hőveszteség, valamint a tökéletes egészséges és energiatakarékos élet feltétele.

MEGÚJULÓ FORRÁSOKBÓL SZÁRMAZÓ HŐFORRÁS

Mik azok a megújuló energiaforrások? Ezek főként a napenergia és más hőforrások, amelyek felhasználásuk során természetes módon megújulnak. A Föld felszínéhez közeli energiaáramlások, amelyek legalább olyan gyorsan újulnak meg, mint amilyen gyorsan elfogynak. A napenergia mellett ide tartozik a vízenergia, a geotermikus energia, a szélenergia, a biomassza, a biogáz és a bioüzemanyag. Használatuk ma már megfizethető és elengedhetetlen az egészséges környezet fenntartásához. A hőforrás és a fűtés/hűtés formájának megválasztása a befektető preferenciájára van bízva. A megfelelő építőanyagoknak és építési technológiának köszönhetően minimális igényt biztosítunk a felhasználásukra.

Az energiatermelés a globális CO₂-kibocsátás legnagyobb kibocsátója, és mennyisége folyamatosan növekszik. A fenntarthatóságot az építőiparban tehát nem a különböző berendezések használata, hanem azok megszüntetése határozza meg.

„A legnagyobb ágazati kibocsátásnövekedés 2022-ben a villamosenergia- és hőtermelésből származik, amely 1,8%-kal, azaz 261 millió tonnával nőtt. Konkrétan a villamosenergia- és a széntüzelésű hőtermelésből származó globális kibocsátás 224 millió tonnával, azaz 2,1%-kal nőtt, ami az ázsiai gazdasági fejlődésnek köszönhető.” (Forrás: www.iea.org)

Bár a számok és az energiaforrás első ránézésre kedvezőbb, nem szabad megfeledkezni a mellékhatásokról. A legtisztább energia az, amit nem fogyasztunk el. (Forrás: allforpower.cz)

Hogyan járulunk hozzá egy kék bolygóhoz, egy egészségesebb környezethez, és hogyan építünk minőségi és energiahatékony házat? Rendeljen kerámia előregyártott házat. Válasszon katalógusunkból, vagy küldje el nekünk saját projektjét.

Árajánlat egyedi elrendezés tervezésére, vagy válasszon katalógusunkból.

Hívjon most! 8:00 – 16:00