a EKOLÓGIKUS (KÖRNYEZETBARÁT) HÁZ esetében

Miért a 3E? Mit jelent a 3E?

Gyakran kérdezték már tőlünk, hogy mit is jelentenek valójában a 3E, amelyek a gyártóüzemünket díszítik, és amelyeket sokszor megemlítünk online és offline szövegeinkben? A 3E a fő termékünkre vonatkozó kifejezések. 3E-nek kell megfelelniük a házainknak. Ezek a minőségi, egészséges és energiatakarékos házak építésének alapelvei.

A 3E képviseli az Ön és a környezet iránti elkötelezettségünket, hogy az Ön új otthona:

  • EKOLÓGIKUS (KÖRNYEZETBARÁT)

Fejlesztési stratégiánk, valamint termékeink teljes életciklusa (a nyersanyagbeszerzéstől a gyártáson át az újrahasznosításig) szigorúan összhangban van az Európai Unió azon törekvésével, hogy 2050-re szén-dioxid-semlegessé váljon.

Nagy energiamegtakarítás a ház élettartama alatt. Egy kerámia készház természetes módon, csupán a felhasznált nyersanyagok és építési technológia alapján egészséges és energiatakarékos életet biztosíthat.

A kerámiaházak verhetetlen vételárai és alacsony üzemeltetési költségei az egyedi lakásépítések között a gazdaságilag legmegfizethetőbb lakhatási lehetőséget jelentik a piacon.

ekologický dom

Az egészség az első

A természet- és egészségbarát termékek nem csak modernek, hanem manapság már elengedhetetlenek. Szerencsére egyre inkább a jövőre gondolunk, és újragondoljuk a természettel szembeni viselkedésünk következményeit. Az újrahasznosíthatóság, a természetes anyagok használata és a környezetbarát, környezetszennyezés nélküli gyártás a legtöbb ágazatban a technológiai fejlődés célja. Ez alól az építőipar sem kivétel.

Hogyan járulhat hozzá az egészségesebb környezethez a megfelelő otthonépítési technológia kiválasztásával? Rendeljen kerámiaházat!

A zöld és egészséges életmód alapelvei

Karbonlábnyom

Mind a lelkiismeretünk, mind a gyermekeink iránti elkötelezettségünk arra ösztönöz bennünket, hogy felelősségteljesen viselkedjünk, a lehető legkevesebb negatív hatással a saját és a jövő nemzedékek életminőségére. A karbonlábnyom egy összetett és széleskörű téma, amellyel egy külön cikkben foglalkozunk. Teljesen tisztában vagyunk a szén-dioxid-kibocsátás következményeivel, ahogyan mindenki, akinek fontos az egészséges élet. Fejlesztési stratégiánk, valamint termékeink teljes életciklusa (a nyersanyagbeszerzéstől a gyártáson át az újrahasznosításig) szigorúan összhangban van az Európai Unió azon törekvésével, hogy 2050-re szén-dioxid-semlegessé váljunk.

Az európai „zöld megállapodás” az EU ütemterve a 2050-ig megvalósítandó klímasemlegesség elérésére, valamint a 2050-ig megvalósítandó körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségre. A szén-dioxid-semlegesség azt jelenti, hogy nem termelünk többet, ha a természet (mint nyelő) elnyeli ~10 gigatonna CO₂-t. Több mint riasztó, hogy 2022-ben az emberiség több szén-dioxidot (CO₂) bocsát ki a légkörbe, mint valaha. Kibocsátásunk 0,9%-kal 36,8 gigatonnára nőtt (Forrás: IEA).

Energiatakarékos anyagok a gyártáshoz

Az előregyártott épületrészek kizárólag természetes anyagból, kerámia kompozitból készülnek. A megtakarítás és a környezetbarát jelleg a természetellenes, kémiai összetevők (például ragasztók) teljes elhagyásában, valamint a felhasznált nyersanyagok mennyiségének különbségében rejlik. Ez a különbség különösen fontos a cement esetében, amelynek előállítása a világ CO₂-kibocsátásának akár 8%-át is kiteszi. Az acélgyártás a CO₂-kibocsátás 6,5%-át teszi ki. Kiemelt jelentőséggel bír az acélbetonozás fokozatos kiváltása kompozit betonozással, amely nagyságrendekkel kisebb szén-dioxid-kibocsátással és többszörösére csökkentett tömeggel jár. Ezért az anyagszerkezetben való helyettesítésük jelentős újítást jelent a CERAMIC HOUSES csoport tervében.

Nehéz elképzelni egy cement nélküli világot. A víz után ez a második leggyakrabban használt nyersanyag a világon. A forrástól függően a becslések szerint a cementgyártásból származó széndioxid-kibocsátás az emberi tevékenység által termelt összes CO2 mennyiségének 7-8%-át teszi ki. A világ népességének növekedése és az urbanizáció miatt a betonfelhasználás folyamatosan növekszik. Ezért megoldásokat kell találni a jobb fenntarthatóság érdekében. (Forrás: www.asb.sk)

Alacsony energiafogyasztás a háztartásokban

Egy kerámia készház esetében nem igaz, hogy minél többet fektet a házba, annál alacsonyabb lesz az energiafogyasztás. A kerámia készház alapja az egészséges mag. A ház falai a legmegfelelőbb, kiváló minőségű természetes anyagokból készülnek, modern és korszerű technológiával. A legalacsonyabb költséggel és beruházási árral a legnagyobb energiamegtakarítás érhető el. Egy kerámia készházban a beruházási költségekhez viszonyított üzemeltetési költségek optimális hatékonyságot képviselnek, egészen a gyártáshoz felhasznált anyagoktól kezdve az üzemeltetéshez szükséges energiafogyasztásig. Ezek a megtakarítások a legköltségesebb szezonális tételekre vonatkoznak, mint például a ház hűtése (nyáron) és fűtése (télen), de más energiafüggő berendezések („szellőztetőberendezések” , stb.) minimalizálásával vagy akár megszüntetésével is. Egy kerámia készház természetes módon, csupán a felhasznált nyersanyagok és építési technológia alapján egészséges és energiatakarékos lakhatást biztosíthat.

Az energiatermelés a globális CO₂-kibocsátás legnagyobb kibocsátója, és egyre növekszik. Az építőipari ágazatban a fenntarthatóságot tehát nem a különböző berendezések használata, hanem azok megszüntetése határozza meg.

„A legnagyobb ágazati kibocsátásnövekedés 2022-ben a villamosenergia- és hőtermelésből származik, amelynek kibocsátása 1,8%-kal, azaz 261 millió tonnával nőtt. Konkrétan a széntüzelésű villamosenergia- és hőtermelésből származó kibocsátás globálisan 224 millió tonnával vagy 2,1%-kal nő, élén az ázsiai fejlődő gazdaságokkal.” (Forrás: www.iea.org)

Bár a számok és az energiaforrás első ránézésre kedvezőbbek, nem szabad megfeledkezni a mellékhatásokról sem. A legtisztább energia az az energia, amit nem fogyasztunk el. (Forrás: allforpower.cz)

Természetes anyagok

A ház teherhordó részei kizárólag természetes anyagokból készülnek. Műszaki és különösen fizikai paramétereik így optimális ökológiai tulajdonságokat garantálnak a környezetre gyakorolt lehető legkisebb negatív hatás mellett. Ennek az építőanyagnak az alkalmasságáról és az egészséges otthonban élésre gyakorolt közvetlen hatásáról bővebben lásd cikkünket – Miért válasszon kerámia készházat – természetes építőanyag

A kerámia előregyártott ház szabadalmaztatott technológiával, kizárólag természetes anyagokból készül. Ezáltal környezetbarát, és egészséges életet biztosít korlátlan élettartammal.

Újrahasznosíthatóság

A ház építéséhez felhasznált anyagok teljes mértékben újrahasznosíthatóak. Az újrahasznosítás szinte 100%-ban alkalmazható az előregyártott kerámiafalak minden részének egészségügyi követelményére is.

A gyártási technológia csökkenti a tömeget

A szabadalmaztatott keresztbordás faltechnológia alkalmazásával a kerámia készház falainak súlya verhetetlenül alacsony. Például a vasbeton koszorúval és hagyományos alapozással ellátott téglaházakhoz képest a kerámia készházak súlya alig több mint tizedannyi. Ez az összehasonlíthatatlanul kisebb súly rendkívül alacsony környezeti terhelést jelent, a felhasznált nyersanyagok mennyiségétől kezdve a kész falak szállításáig.

A teherszállítás a személygépkocsik után a második helyen áll az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása tekintetében a közlekedési módok között. A közlekedés az egyetlen olyan ágazat, amelyben az üvegházhatású gázok kibocsátása az elmúlt három év során 2019-ben a közlekedés volt felelős az EU összes szén-dioxid-kibocsátásának egynegyedéért, és 1990 és 2019 között 33,5%-kal nőtt.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint a közúti 71,7 százalékát. (Forrás: www.europarl.europa.eu)

Élettartam

A felhasznált anyagoknak köszönhetően a ház testének élettartama nem korlátozott. Mint már említettük, az építés során nem használnak kémiai úton előállított anyagokat, amelyek idővel lebomlanának és/vagy veszélyt jelentenének a házban lakókra. Ha összehasonlítjuk például azokkal a házakkal, ahol a fal részét forgácslap képezi, a kerámiaházak tartóssága, valamint a bennük való élet minősége egyszerűen összehasonlíthatatlan.

Hogyan járulhatunk hozzá az egészségesebb környezethez és építhetünk egészséges házat? Rendeljen kerámia készházat. Válasszon katalógusunkból, vagy küldje el nekünk saját projektjét.

Árajánlat a egyedi terevzésű házak kialakítására vagy válasszon katalógusunkból.

Hívjon most! 8:00 – 16:00