Az építőanyagok ára és annak alakulása a piacon

Az építőanyagok ára és annak alakulása a piacon

Új otthonra vágyik, de elkedvetleníti az építőanyagok drágulása? Érdemes most elkezdeni az építkezést, vagy érdemes megvárni a további fejleményeket az építőipari piacon?

Az építőanyagok árai jelentősen változtak az elmúlt hónapokban. Az olcsó tégla, vakolat, vas vagy fa korszaka véget ért, a házépítés jelentősen megdrágult.

Először a járvány, aztán a háború. Egy ilyen, mesterségesen kialakított, a világ gazdaságait negatívan érintő negatív környezet eredménye a környezetkárosításon túl az energia és ennek következtében az építőanyagok árának emelkedése is. Ez volt az inspirációnk a nyári akciónkhoz és egyben az oka ennek a cikknek.

Még ha nem is befolyásoljuk a kívánt új otthona építésének befejezéséhez szükséges építőanyagok árát, segítünk megtakarítani a csupasz építkezésen – magasabb bruttó építkezésen. Ez csökkenti az építkezés végső árát, és nem veszíti el a lehetőséget, hogy nemcsak kedvező, hanem mindenekelőtt minőségi és egészséges lakáshoz jusson.

Ha a környező országokban az építőanyagok árát főként az energiaárak alakulása befolyásolta és emelte, Magyarországon az állami felső határok is jelentősen hozzájárultak árképzésükhöz, ami jelenleg szintén az Európai Unió Bíróságán folyó ügy tárgya. Bár az építőanyagok ára várhatóan lassan csökken, soha nem éri el a járvány előtti szintet (https://index.hu/gazdasag/2023/07/10/epitoipar-evosz-epitoanyagarak-inflacio-arcsokkenes-energiahatekonysag – epitesi-torveny/). Mit jelent ez Ön számára? Még ha úgy dönt is, hogy vár az építkezéssel, új házának építése soha nem lesz olyan kedvező, mint néhány évvel ezelőtt.

Hogyan lehet megbirkózni az építőanyag árak növekedésével?

Jelenleg a bankok és más pénzintézetek kamatainak növekedése miatt is jelentősen visszaestek az építkezések és a felújítások Magyarországon. Az építőanyag-értékesítők és -forgalmazók éves szinten több mint 30%-os csökkenésről számoltak be az elmúlt hónapokban (https://dailynewshungary.com/construction-home-renovation-in-hungary-now-is-the-time/) . Arra az egyértelmű válasz, hogyan építkezzünk ma is, és hogyan birkózzunk meg a magasabb építőanyagárakkal, a hatékonyabb építés. Ez akár előre falazott építési technológiával és/vagy az építőanyagok minimalizálásával és gazdaságosabb felhasználásával érhető el. Többé nem kell ilyen energiatakarékos és környezetbarát építési alternatívát keresnie.

A CERAMIC HOUSES EU szabadalmaztatott építési technológiával működő építőipari cég költséghatékony, gyorsan megvalósítható, energiatakarékos és mindenekelőtt EGÉSZSÉGES és MINŐSÉGI lakást kínál. Ezen kívül idén nyáron az építőanyagok árának negatív alakulása ellen is Önnel harcolunk!

Hozza ki a legtöbbet a nyárból, és építsen új házat idén! Az előregyártott technológiának köszönhetően, néhány óra alatt legyártjuk és felépítjük a teljes házat, így nem csak időt takarít meg, hanem a ház befejezéséhez szükséges anyag jelentős részét is.

Válasszon projektjeink közül, és tudja meg, mennyit spórolhat a nyári akcióval! Ha nem tud választani projektjeink közül, küldje el nekünk saját tervrajzát az alábbi címre: uzlet@ceramichouses.hu

Elkedvetleníti az építőanyagok magas ára? CERAMIC HOUSES EU segít befejezni házát ezen a nyáron! Nem kell tartania az építőanyagok kedvezőtlenebb árától, vagy megvárni az árcsökkenést.

Tudja meg, mennyit spórol velünk most! Küldje el nekünk projektjét hogy készítsünk árajánlatot nyári akcióval, és megtudja, mennyit spórolhat most velünk!

Ha szeretne egy árajánlatot számoltatni az ökológiai kerámia panelházára, amellyel hozzájárul az egészséges környezet megteremtéséhez, forduljon hozzánk bizalommal.

Hívjon most! 8:00 – 16:00