Építőanyag drágulás

Építőanyag grágulás

Érdemes-e várni egy új ház építésével, vagy fordítva, mielőbb megkezdeni az építkezést, amíg újra nem emelkednek az árak? Az építőanyagok drágulása a kerámia szerelt ház árát is befolyásolja?

Az alapvető építőanyagok árainak emelkedése, az energiaárak, az üzemanyagok és egyéb fontos ráfordítások az építkezés során még mindig megnehezítik a beszállítók és a befektetők életét. Egész évben feszülten figyeljük az építőipari árak alakulását. Jobb várni az építkezéssel? Vagy fordítva, minél előbb építkezni, amíg újra emelkednek az árak? Bárhogyan is dönt, megfelelően fektessen be. Fektessen be az egészséges lakhatásba. Fektessen be egy olyan házba, amely néhány év használat után sem veszíti el értékét.

Az alapanyagok (cement, építőanyagok, acél, műanyag, fa stb.) drágulása elsősorban a végtermékek, így a tetők, nyílászárók, de a berendezések árában is megmutatkozott. Az energia- és üzemanyagárak emelkedése kisebb mértékben, de minden szolgáltatáson és terméken megjelenhet. Emiatt sem valószínű, hogy 2022-ben csökkennek az építőanyagok árai. Ezzel a szakértők sem számolnak, ellenkezőleg, szerintük évről évre ismét emelkedni fognak az építőanyagárak (www.telex.hu). A pontos számokat és az árak alakulására vonatkozó becsléseket az elemzőkre bízzuk. Biztosan kijelenthetjük azonban, hogy ha egyes esetekben 150-300%-kal emelkedtek az építkezési árak, akkor a kerámiaház árlistájának kiegészítése (amely szerkezetkész építésnél megegyezik a 2021év eleji árral) átlagosan kb. 5%-ig ritka és kivételesen alacsony. Ráadásul, szinte ár emelkedés nélkül, a legjobbat kapja, amit az építőipari piac kínál.

A második fontos tényező annak eldöntésében, hogy most fektessen be, vagy várja meg az árak alakulását az építőiparban, az ingatlanárak. Az ingatlanpiaci fejlemények és az elemzői előrejelzések alapján itt is nyugodtan feltételezhető, hogy az ingatlanbefektetés az egyik legjobb és legjövedelmezőbb. Nemcsak az építőanyagok ára emelkedik, hanem a házak ára is. Ha ma egy minőségi és egészséges, korlátlan élettartamú házba fektet be, biztosan nem fogja megbánni.

Az új generációs előregyártott házak – CERAMIC HOUSES EU kerámiaházak – egyik fő előnye a gyors gyártás és még gyorsabb összeszerelés. Építési rendszerünk fő előnyei a gyors kivitelezés (bungaló építés mindössze 3 nap alatt) mellett a kivételes árak és az alacsony üzemeltetési költségek is. Végül, de nem utolsósorban a kerámiaházak egyik fő előnye az ökológiai jelleg. A szerkezetek kizárólag természetes anyagokból készülnek, és a kerámia szerelt házban való élés pozitív hatással van az egész család egészségére. Ha saját új otthonán gondolkodik, a Szlovákiában készült kerámiaházak a legjobb és legprogresszívebb választás a piacon!

Lehetséges, hogy az építőanyagok és házak jelenlegi drágulása ellenére a kerámiaház ára szinte változatlan maradt? Igen, idén egyszer sem emeltük a szerkezetkész ház standard árlistáját. A CERAMIC HOUSES csoportnál az elmúlt hónapokban nagymértékben megnőtt az érdeklődés a szerelt kerámiaházak kínálata iránt. Az össztermelés növelésével a megnövekedett piaci árak jelentős részét a megrendelő érdekében tudjuk kompenzálni.

Válasszon családi ház projektek online katalógusunkból, vagy küldje el saját projektjavaslatát!

Nem elhanyagolható tényező a döntéshozatalban és a építőanyagok árának összehasonlításában az a fontos tény, hogy…

  • kerámia szerelt ház kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A befektető számára ez azt jelenti, hogy kevesebb építőanyagot fogyaszt a szigeteléshez.
  • a kerámia szerelt ház páraáteresztő. A beruházó számára ez azt jelenti, hogy spórolhat az olyan berendezéseken, mint a központi rekuperáció, mivel a ház saját páratartalmát szabályozza (páraáteresztő és természetes anyagok használata hőszigeteléskor és a végső vakolat történő alkalmazásakor). Az egészséges lakhatásról, a páraáteresztő képességről és arról, hogyan lehet elkerülni a nedvességet és a penészt a házban, cikkünkben.
  • kerámia szerelt ház energiatakarékos. Üzemeltetése olcsó (fűtés + hűtés), és a további energia-áremelkedés a havi lakhatási díjaknál sem lesz olyan drámai. Cikkünkben többet megtudhat arról, hogy gazdaságilag miért előnyös a kerámiaház.

„-10 fokos külső hőmérséklet mellett 24 óra alatt 1 fokkal csökken a hőmérséklet fűtetlen házunkban”(válogatás elégedett kerámiaház tulajdonos referenciájából)

Építőanyag grágulás

Ház építését fontolgatja, de megdöbbentette az áremelkedés az építőiparban? Az építőanyagok drágulása ellenére a kerámia szerelt házaink árai alig emelkedtek. Küldje el nekünk projektjét, és mi nem kötelező érvényű árajánlatot készítünk Önnek. Ha még nincs projektje, ihletet meríthet családi házaink online katalógusából is.

Van már építési engedélye és megfelelő kivitelezőt keres szerkezetkész épületre? Gyorsan, minőségesen és elfogadható áron szeretne építkezni? A kerámia ház falai az áram és víz elosztására való előkészítéssel és alapszigeteléssel készülnek. Nincs további bontás, vésés vagy hálózás és vakolás. Az ökológiai kerámia ház időt és pénzt takarít meg, és ami a legfontosabb, megóvja egészségét.

Hívjon most! 8:00 – 16:00